Jag heter Carina och det här är jag

Först tar vi min kompetens. Jag är

  • Yogalärare med flera utbildningar och erfarenhet sedan 2003.
  • utbildad och diplomerad/certifierad instruktör i aerobics, styrketräning, step-up och spinning sedan 1994-96 med lång erfarenhet då jag jobbat på olika gym, bl a Nautilus, Feminette, Atletic, Pulsen, Träna, samt i egen regi.
  • Egenföretagare som drivit egen yogastudio sedan 2009.
  • utbildad och diplomerad ayurvedisk hälsorådgivare och behandlingsterapeut sedan 2015.
  • Utbildad i jazzdans, musikal, barndansledare och instruktör i AfroDance.
  • Konstnärligt utbildad och konstnär i själen.
  • Började designa och sy upp träningskläder till försäljning redan 1996, då i namnet CW design. Nu istället ekologiska yogakläder i namnet ElinCa Ateljé. Jag har också sömnadsutbildning.
  • skapare och ägare till youtube-kanalen Elin Carina André med online yogapass.

Prenumerera på min youtube-kanal för att nyttja mina online-pass: Elin Carina André


Jag har drivit yogastudion YogDansa sedan 2009 och skapat samt utvecklat mitt eget koncept som jag kallar YogaDance. I samband med Covid-19 och en egen meniskskada i knät tar jag nu ett nytt steg in i framtiden och omarbetar min verksamhet och mitt firmanamn. Jag väljer nu 2020 att jobba mer personligt utvecklande och fördjupande med en person åt gången, eller 2-3 nära vänner/relationer.

Nu till min livsresa och bakgrund 

Att börja intressera sig för holistisk hälsa har ofta en bakgrund. Om allt flyter fint på i livet så tänker man kanske inte ens på att det kan vara intressant?
För mig började det redan som liten, då jag hade ett svårt temperament, en riktig drama-queen, och ojämt mående. Jag var förvisso väldigt  kreativ och fantasifull och drog med grannskapets alla ungar på diverse musikal- och teaterprojekt och mina tålmodiga föräldrar lät mig ha gipsmasktillverkning, kulissmakeri och musikstudio inkvarterat i sitt vardagsrum.
Som tonåring gick jag på dansforum i Göteborg och på estetisk Bild-linje i gymnasiet. I dessa år började jag utveckla ätstörningar, träningsnarkomani och självförakt (som väldigt många kvinnor i min generation). En dansskola på den tiden kan inte beskyllas för allt det, men var kanske inte rätt plats att få en sund inställning till sin kropp.
Denna svängande obalans hängde med en bit upp i åren med flera utmattningar som följd.
Jag kom senare i kontakt med yoga som blev en fantastisk motpol till mitt tidigare liv -vilken otrolig räddning! Jag sögs in i yogavärlden, och den höll mig hyfsat över ytan under ett antal år när livet gav mig tuffa utmaningar.
Vad gäller mina svängningar mellan kreativitet och depression så fick jag i vuxen ålder veta att jag kanske har en s k bipolär sjukdom. Alltså en lindrigare variant. 
Jag tror att de flesta ser mig som en väldigt lugn person, och den sidan har fått ta större och större plats i mitt liv.  Det tålamod och lugn jag besitter idag fanns inte på kartan när jag var ung. Det har jag även mina barn att tacka för.
Och med en större portion självkännedom försöker jag akta mig för att ta på mig för mycket, då jag snabbt blir utmattad och vet att det kan få konsekvenser. Genom ayurveda lärde jag mig också hur viktigt det är med rutiner och disciplin balanserat med vila och glädje. Det är enkla råd och gratis att göra, och kan förändra så mycket!
Jag är idag djupt tacksam för att yoga, ayurveda och meditation finns i mitt liv och vilken ynnest att jag i så många år fått jobba med att lära ut detta. Jag vet vad ångest och utmattning är, och kan känna igen mig i många människors berättelser när de kommer till mig.
För övrigt är jag en familjemänniska och hemmaråtta, med två stora barn, man och hund, och älskar trädgården -odla, naturen, slappa och att sjunga och skapa musik. Det är jag i stora penseldrag!